+36 30 212 9672 , +36 30 846 5507 mandarinmuhely@gmail.com

Egy család életében nagy öröm a gyermek születése és természetes, hogy a rokonság, a barátok is kíváncsiak a kicsire és mielőbb látogatni mennének. Ezekkel a látogatásokkal azonban bánjunk óvatosan.

A babalátogatás illemszabályai A babalátogatás illemszabályai

Képek: Pixabay.com

Az újszülött, a kis csecsemő immunrendszere éretlen, még nem olyan fejlett, mint a nagyobb gyermekeké vagy a felnőtteké.

Nem mindegy, mikor megyünk.

Nemcsak az fontos, hogy a látogatást a vendég a család és a kisbaba napirendjéhez alkalmazkodva, számukra megfelelő időpontra beszélje meg és tartsa is be, hanem az is, hogy tapintatosan rövid ideig tartson a látogatás a csecsemőt nevelő családnál. Természetesen, amennyiben éppen alszik a kisbaba ebben az időben, ne várjuk el, hogy a kedvünkért felébresszék a szülők.

Az első és legfontosabb, hogy csakis egészségesen menjünk látogatóba.

Az elsőbbség a nagyszülőké, ez természetes dolog, utána jönnek a testvérek, rokonok, barátok. Előfordul, hogy egy barát közelebb áll a fiatal szülőkhöz, mint a testvér – ekkor borul a sor.

Ha az anyuka félrevonul megetetni a babát, ne menjünk utánuk, hagyjuk őket nyugalomban.
Ha a picit megmutatják, ne fogjuk meg a kezét, s főleg ne pusziljuk meg!
Ha ajándékot viszünk, azt általában a gyereknek szánjuk.

buci mackó pelenkatorta buci maci pelenkatorta

Ez lehet ruha, játék, vagy bármilyen ajándék, ami nem káros az egészségére. Az újszülött ajándéka természetesen még ugyanúgy a szülőknek is szól. Erre a legkiválóbb egy hasznos és praktikus kellékekből összeállított pelenkatorta díszcsomagolásban. Ha semleges színvilágot szeretnének, itt kiválaszthatják azt is.